Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Blog Denaihati punca phishing attack

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, mohon maaf di atas kelalaian aku blog Denaihati telah diklasifikasi sebagai site yang menjadi punca beberapa serangan phishing kepada Region Bank, USA. Amaran phishing attack sudah diterima sehari sebelum Google block blog Denaihati tetapi terlupa nak bertindak kerana kesibukan aktiviti Kembara Musafir Beijing. Terima kasih kepada Rakan Denaihati yang memberi maklumbalas melalui sosial media. Alhamdulillah dengan bantuan Serverfreak dan Eizil setelah beberapa jam Google telah mengaktifkan kembali blog Denaihati.

Dapat warning phishing attack

 

Betul lah kata bijak pandai pengalaman adalah guru yang terbaik. Ini sebahagian daripada ujian untuk jadi blog yang lebih berjaya. Insyallah aku akan buat entri khas supaya blog lain tidak terkena sebagaimana apa yang berlaku kepada blog Denaihati. Ketika entri ditulis blog Denaihati masih terkena Google slap semuga cepat kembali normal.

---

  1. Assalam, Mudah2lah cepat baik seperti sedia kala…
    Entri terbaru Budak Lanun – Penampilan Bertudung Yang Comel Adik Nur Aisyah Humairah (18 Gambar)My Profile

  2. dunia tanpa sempadan… tak sabar nak baca entri DH pasal pishing ni..berminat nak mendalami pasal tu
    Entri terbaru lin azlina – Exclusive Giveaway!! Kain pasang raya 2012My Profile

  3. Apa punca sebenarnya
    Entri terbaru Bro Framestone – Travel Blog – Mempromosikan DenaiHati Di IndonesiaMy Profile

  4. 2,3 hari ni banyak saya baca kisah blog diserang/dihack

    Alhamdulillah denaihati.com dah ok
    Entri terbaru cikgu naman – WW-Lokasi Strategik Untuk Tampal IklanMy Profile

  5. Boleh bro DenaiHati berkongsi pengalaman terkena phising ini supaya ia menjadi rujukan kepada sahabat-sahabat blogger yang lain.
    Entri terbaru akubiomed – Wordless Wednesday – # Awak busuklah!My Profile

  6. Sama2 kita belajar..

    Patut la hari tu bukak blog ni tak boleh…
    Entri terbaru Myra Jay – 31 Mei 12: Selamat Ulangtahun Kelahiran UntukkuMy Profile

  7. ooo patutla semalam tak boleh masuk..tapi bila klik pada dissmiss this warning, boleh masuk..huhu..
    Entri terbaru Hafizul – Traffic Blog SlowMy Profile

  8. Mcm mana boleh tersangkut dengan aktiviti phishing ni? Blog pun boleh terkene ye. Baru saya tahu. Thanks. Cepat2 update cerita ni sifu, nak gak tahu.
    Entri terbaru halif – Percutian di Bukit MerahMy Profile

  9. fuh..mjur msh blh “jln2″ kt blog DH ni..lau tdk..bosan la hri2 arul..go bro!
    Entri terbaru are_rull – #18 Wordless Wednesday – Jom Senyum (^_^)My Profile

  10. patut la semalam masuk naik warning ni, fuh lagi pun lepas refresh ok balik, laju la kerja hosting provider ni ye..
    Entri terbaru syahrilhafiz – Wordless Wednesday #13 : ‘Kulit Keras’My Profile

  11. phishing adalah merupakan satu teknik hacking. penyamaran motif utama..google snang klu nk tau.. pasang cloudflare x semestinya x kena hack..cloudflare ntok dns server means searang ddos boleh elak..tp phishing memang x dpt elak..tu kena check URL slalu

  12. whoa ..bahayanya bro ..tapi apa phishing ni sebenarnya ? macam fishing je ..huhu ..macam serious bunyinya
    Entri terbaru spudin – Ini Bukan Tertakarmo Tapi Kawasan Teratak SP Lepas HujanMy Profile

  13. bila kena google slap, adakah ia akan effect SEO, ranking dan sebagainya?
    Entri terbaru KiD – Gempar!! Percubaan Terjun dari AngkasaMy Profile

  14. Uhhh… ape benda tue… saya tertunggu-tunggu entri khas berkenaan serangan phishing….

    Contest:Nur Diana’s Collections: Give Away
    Entri terbaru Diana Kasih – DSM1183My Profile

  15. semoga tidak akan berlaku lagi…
    Entri terbaru Nana – TITANIC – Selepas 100 tahunMy Profile

Artikel pilihan...close