Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setia

CONTEST iPAD 2 MASIH MENERIMA PESERTA BARU SEHINGGA AWAL JUN 2011

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, iPad 2 bakal dilancarkan di Malaysia dan bakal menjadi gadget terpanas dalam pencarian di google.  Sempena dengan pelancaran iPad 2 di seluruh dunia dan Malaysia denaihati.com dengan kerjasama Apple Malaysia (temberang je ni sebenarnya disponsor oleh Smartgold.biz) dan Ray Ban Malaysia (ni betul) dan (ada ke yg minat nak jadi sponsor) akan menganjurkan contest yang mungkin belum pernah dibuat oleh blogger lain. Tapi aku nak mohon maaf kalau contest ni agak susah dan tak ramai yang layak untuk join almaklum hadiahnya pun berbaloi-baloi.

iPad 2 mengikut carian Google

[ad#Adsense234x60]

Hadiah

Hadiah Utama : 1 x Apple iPad 2.

Hadiah Hebat : 4 x Cermin Mata Ray Ban.

Hadiah Saguhati : 3 x RM100

Kelayakan blog utama

1. Blog mesti PR3 dan keatas.

2. Mesti join mailing list dan diaktifkan (kalau dah join bagus sangat lah).

3. Mesti buat satu entri kreatif tentang contest ni dengan link sponsor dan tinggalkan backlink di ruangan komen dan wall Face Book denaihati.

4. Blog yang aktif dengan sekurang-kurangnya 3 entri setiap minggu.

5. Tidak menggunakan cara yang tidak normal untuk mendapat trafik.

6. Terbuka untuk semua blog 1Dunia.

7. Bahasa bebas janji orang dunia faham.

8. Penganjur ada hak membatalkan mana-mana penyertaan dan mengubah syarat jika perlu.

 

Contoh total link referrer dan bounce rate

[ad#Adsense234x60]

Cara memilih pemenang

1. Hadiah utama iPad 2 untuk teman setia blog yang menjadi top link referrer (statistik google analytics) bermula 24/2 – 31/5-2011 dengan minimum trafik 6000 dan bounce rate bawah 50%. Makna jika blog anda jadi no 1 top referrer tapi kurang 6000 maka hanya layak dapat hadiah cermin mata Rayban. Kalau ada lebih dari 1 blog yang mempunyai jumlah trafik 6000 dan bounce rate bawah 50%  maka yang tertinggi akan jadi pemenang.

2. Hadiah hebat untuk 4 blog top link referrer yang berikutnya.

3. Hadiah saguhati akan diberikan kepada 3 blog bawah PR3 yang buat promosi dan masuk top link referrer.

Berkat kalimah Bismillah semuga contest ini dapat memberi manafaat kepada dunia blog 1Dunia. Tolong sebarkan melalui wall facebook anda dan juga retweet lah seberapa banyak.

Senarai peserta contest iPad 2 Malaysia @ Apple iPad 2 Malaysia untuk teman setia

Review bulan pertama contest @ iPad 2 Malaysia the best review.

[ad#nuffnang336]

---

  1. Masijh Mendukung Bang Iwan, neh aseli ngeklik iklannya… heheheheh
    Entri terbaru Cerita Dewasa – NEMBAK BRIPTU CANTIK EKA FRESTYAMy Profile

  2. aduh… tak layak masuk nie, setakat nak menyibuk boleh lee…

  3. Biasa Neh Papkcik, Dukung Bang Iwan Sayah, Ini habis ngeklik dari Blognya Bang Iwan Pakcik… eheheh
    Entri terbaru Cerita Dewasa – Cerita Dewasa – Terkena KutukanMy Profile

  4. tak dapat la cik su nak join kalau cam tue. gud luck kepada peserta semua
    Entri terbaru Cik Su Life Cycle – Si Pembunuh Kejam KanserMy Profile

  5. Kalau blog yang baru mmg xkan menang lah ye ):
    Entri terbaru nizamghazi – Ketahui Ciri-Ciri Sistem Hardware Komputer AndaMy Profile

  6. Biasa Neh Pak Cik, Bang Iwan PakCik Pilihan Sayah… :-)
    Entri terbaru Cerita Dewasa – CIRI ATAU TANDA ALAMAT WANITA HAMILMy Profile

  7. PR memang 0. Hik2, pernah merasa PR 1 je. Kalau nak jadi top referral pun macam payah juga, tak pandai lah nak promot2 ni. Tapi InsyaAllah, jika ada kelapangan Sya akan cuba join.
    Entri terbaru Nak kurus ingat joegrimjow – NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOWMy Profile

  8. Michael says:

    hi,
    we are selling iPad 2, 32GB, Wifi + 3G. Only RM(Ringgit Malaysia) 2,600. Call us at +6016 9556280 to buy.

    Thank you

  9. mendukung neyra, soalnya baru dari rumahnya neh…. heheheheh
    Entri terbaru cerita dewasa – Cerita Dewasa – Istri dan Pak HakimMy Profile

  10. Masih Mendukung Bang iwan saya ngeklik banner ipadnya neh… jadinyah bisa kemarih… hehehe
    Entri terbaru cerita dewasa – Cerita Dewasa – Istri dan Pak HakimMy Profile

  11. nak join tp mmg tak layak pon huhuhu
    PR3 pon tak tau menatang per
    kecian kan kan kat mama kan
    Entri terbaru mama shifa – Sumimie-kawai baby collection opening blog giveawayMy Profile

  12. wades… PR still 0, hohoho traffic memang tak cecah riban… macam harapan je nak menang nih, wahaa!

    tapi nak tau gak sape la yg dapat nih kang… hehehe
    Entri terbaru kaizen – PeNCaRiaN LeLaKi SWeeT DaN PeReMPuaN BeRTuDuNG FaCeBooK MeNGaRuT!My Profile

  13. pergghh first time jumpa contest gempak dan hebat mcm ni..padanlah dgn hadiah nye..

    huhu..
    Entri terbaru miss yaty – Testing one two threeMy Profile

  14. mampir, selalu dukung bang iwan… goooooo
    Entri terbaru cerita dewasa – Okie N Phewe Garap Album BersamaMy Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close