Akademi Fantasia Musim ke 8 : Senarai Peserta, Pengajar dan Program AF8

Senarai Peserta Akademi Fantasia 8 :

1. Nadiawati Ainul Basir atau Ain, 23 tahun, Sabah

2. Dayang Nor Anum Arjuna Aharun atau Anum, 19 tahun, Sabah

3. Erma Suhaimi atau Erma, 21 tahun, Sabah (kakak kepada Adira)

4. Siti Adira Suhaimi atau Adira, 19 tahun, Sabah (adik kepada Erma)

5. Zafarina Jamhari atau Farina, 28 tahun, Sarawak

6. Muhd Shahril Firdaus El atau Daus, 22 tahun, Sarawak

7. Nadia Emilia Roselan atau Nad, 21 tahun, Selangor

8. Muhammed Shahril Mohd Saleh Hussein atau Shah, 26 tahun, Selangor

9. Muhammad Alif Kadim atau Alif, 18 tahun, Kuala Lumpur

10. Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21 tahun, Perak

11. Emirza Awan Zulazrin Chew atau Iwan, 20 tahun, Negeri Sembilan

12. Muhd Firdaus Maulana Mohamed atau Mulana, 22 tahun, Johor

Siapalah agaknya yang akan menjadi johan AF8 untuk tahun ini? Drama apa pulak yang akan disediakan oleh ASTRO untuk melariskan SMS AF8? Kita sama-sama tunggu dan lihat.
Tenaga Pengajar AF 8 :

Pengetua Akademi Fantasia Musim Ke-8(AF8)
Norman Abdul Halim

Hos (Pengacara) Konsert Mingguan Akademi Fantasia Musim ke-8 (AF8)
Sarimah Ibrahim dan Jimmy Shanley

Tenaga Pengajar:
Siti Hajar (Guru Vokal Teknikal)
Linda Jasmine (Guru Tari)
Adnan Abu Hassan (Guru Vokal Persembahan)
Fatimah Abu Bakar (Kaunselor dan Guru Bahasa Inggeris)
Que Haidar (Jurulatih Drama)

Program AF8/Jadual Waktu :

Tirai AF8 – 13 Mac 2010 pukul 9.00 malam di Astro Ria selama 90 minit
Hos: Sarimah/Shanley

Sebuah konsert pengenalan (prelude) yang memperkenalkan pelajar AF8

Diari AF8 (Isnin – Jumaat pukul 7.30 malam selama 30 minit bermula 15 Mac 2010), Hos: Jimmy Shanley. Diari AF memaparkan perkembangan pembelajaran pelajar-pelajar AF8 di bawah bimbingan tenaga—tenaga pengajar mereka dan juga rutin kehidupan seharian mereka sepanajang hari di akademi

Konsert AF8 – Setiap hari Sabtu pukul 9.00 malam selama 90 minit bermula 20 Mac 2010. Hos: Sarimah Ibrahim/Jimmy Shanley. Siaran Langsung Konsert AF menampikan persembahan pelajar-pelajar AF8 dalam usaha untuk kekal ke minggu seterusnya.

Debaran AF8 – Setiap hari Ahad pukul 9.00 malam selama 30 minit bermula – 21 Mac 2010. Hos: Sarimah Ibrahim. Debaran AF mengumumkan keputusan konsert mingguan. Inilah waktu kemuncak untuk aktifkan undian buat pelajar pilihan sebelum undian ditutup.

Apa Kata M? – Setiap hari Rabu pukul 4.00 petang selama 30 minit bermula – 8 Februari 2010. Hos: Ajieb.

Program web TV pertama berkaitan AF yang mengupas gosip AF8 serta memberi peluang penoton make-over serta menerima hadiah sumbangan Maybelline.

Pelajar Yang Tersingkir

1. Minggu 1 : Muhammed Shahril Mohd. Saleh Hussein

2. Minggu 2 : Erma Suhaimi

3. Minggu 3 : Dayang Nur Anum

4. Minggu 4 : Muhammad Alif Kadim

5. Minggu 5 : Tiada Penyingkiran

6. Minggu 6 : Nadia Emilia Roselan

7. Minggu 7 : Ahmad Shahir ZawawiAFMASUK mendapat undi masuk semula

8. Minggu 8 : Zafarina Jamhari

9. Minggu 9 : Nadiawati Ainul Basir

[ad#HTML]

---

  1. errm sekadar pemerhati jer..takde nye nak sms2,
    .-= ros´s last blog ..Beberapa Testimoni rakan2 =-.

  2. tak de yang cute pun..macam aisyah season lepas..huhu :mrgreen:
    .-= aizuddin´s last blog ..Jadual Perlawanan Quarter Final Champions League =-.

  3. aku mnat gler at anum…..anum cute…

  4. Salah satu realiti TV yang saya tak tengok :roll:

  5. dgn bermulanya AF8, maka bermulahlah juga pembaziran yg akan dibuat oleh penyokong2 fanatik AF yg majoritinya org melayu..yg pasti keuntungan akan dikaut oleh Astro, Maxis/Hotlik..
    .-= Nadri´s last blog ..Keajaiban Manusia Akhir Zaman =-.

    • @Nadri, yang kesian tu majoriti dari Sabah n Sarawak. Ni semua marketing strategi.

    • @Nadri, tp bg penyokong fanatik af diorg x peduli sgt duit yg diorg hbskan semata mata nk vote pelajar kegemaran diaorg

    • @Nadri; memang kbyakannya dari melayu..! stakat ni payah sgt tgk org bkn mlayu join AF, btol x?

      :)
      .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

      • @aduka, Pernah peserta chinese join benda ni sebelum ni kan? Mesti tak banyak sms dorang terima dari komuniti cina.. tah la.. tak juga boleh cakap.
        .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        • @Steward John; eh..! ha’a lupa.. hahaha.. tp tgk la brapa kerat la sgt..
          .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

          • @aduka, Mungkin dorang sedang test market la tu…
            .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

            • @Steward John; mungkin.. tp yg terbaru ni ada gak kan bukan mlayu? dari sarawak tuuu… huhuhu.. iban?
              .-= aduka´s last blog ..Buah Betik Dan Coli =-.

            • @Aduka, Bumiputra Sabah Sarawak pun tergolong dalam Melayu juga la aduka. Itu yang pernah saya belajar waktu ambil subjek SEJARAH PEMBENTUKAN BANGSA MALAYSIA.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  6. dek_nusya says:

    good luck 2 all.. :lol:

  7. dek_nusya says:

    good luck…..

  8. skrng dah tak follow AF ni.. diary pun dah tak layan. tp bgus jugalah, tiap malam minggu tak payah keluar rumah.. just lepak kat rumah dan nengok konsert utk release tension. plus boleh bersantai dgn keluarga. huhu..

    actually, ada pro dan kontra AF ni.. kalau kita ambil dr aspek yg baik, maka baik la jadinya.. kalau tak, tak ler. hee.. yg penting, jgn over sudah..

    p/s: tak sangka denaihati pun tulis entri ni :)

  9. AF ni mengkayakan astro je sebab
    Orang melayu vote macam orang gila nanti.
    .-= ariff´s last blog ..Tips Senang Cari Blog CommentLuv =-.

  10. this entry aku tak sangka plak ada dlm blog denai hati. sungguh kau turut menjiwai AF ini…

  11. sempat juga tengok masa tirai ari tu.. tapi tak habis…

  12. tak dapat tgok
    sedih tul

    p/s : jgn lupa teka 4 gambar dekat entry blog den tu

  13. Bagi aku, AF ni dah oversell..terlebih sangat oleh Astro. Publisiti berlebihan untuk bakat yang tak seberapa http://adamfaiz.wordpress.com/2010/02/18/af8-yang-hampeh/

  14. rancangan melalaikan org Melayu, akademi fantasial kembali lagi.say no
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Jadilah Kita Manusia Yang Baik =-.

  15. demam akademi fantasia mula balik la nih..
    malangnya aye bukanlah pengikut setia… :lol:
    .-= ~yangbaik~´s last blog ..Antara beberapa kemudahan dan kesulitan dalam kehidupan =-.

Trackbacks

  1. uberVU - social comments says:

    Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by denaihati: Akademi Fantasia Musim ke 8 : Senarai Peserta, Pengajar dan Program AF8 http://gengblogger.com/read/58580

  2. pligg.com says:

    Akademi Fantasia Musim ke 8 : Senarai Peserta, Pengajar dan Program AF8 | Denaihati…

    Siapalah agaknya yang akan menjadi johan AF8 untuk tahun ini? Drama apa pulak yang akan disediakan oleh ASTRO untuk melariskan SMS AF8? Kita sama-sama tunggu dan lihat….

  3. IMCurtain.com says:

    Akademi Fantasia Musim ke 8 : Senarai Peserta, Pengajar dan Program AF8 | Denaihati…

    Siapalah agaknya yang akan menjadi johan AF8 untuk tahun ini? Drama apa pulak yang akan disediakan oleh ASTRO untuk melariskan SMS AF8? Kita sama-sama tunggu dan lihat….

Artikel pilihan...close