Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Ahli Politik persenda kegagalan Lee Chong Wei

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, 1Malaysia dan 1Dunia menyaksikan perjuangan Lee Chong Wei hero badminton Malaysia berjuang sehingga titisan peluh terakhir untuk menjulang pingat emas Olimpik pertama Malaysia. Nasib tidak menyebelahi Lee Chong Wei dan Malaysia kerana Olimpik London 2012 tidak dapat menjadi saksi emas olimpik pertama yang ditunggu sejak 55 tahun lepas.

Lee Chong Wei dan Lin Dan bermain sangat baik dan kemenangan ditentukan oleh pemain yang paling sedikit melakukan kesilapan. Aku berpuasahati dengan prestasi Lee Chong Wei dengan semangat juang yang ditunjukkan walaupun gagal membawa emas untuk Malaysia.

Kalau kita kecewa yakinlah Dato Lee Chong Wei lebih kecewa daripada kita.

Setelah membaca entri  “Tahniah Lee Chong Wei” aku memang tidak berpuasahati dengan komen ahli politik ini.

Bila sukan dipolitikan

Apa salahnya memberi ganjaran duit kepada atlet Malaysia yang berjaya mengharumkan nama negara seperti Lee Chong Wei dan lain-lain?

Pemain bola sepak profesional, pemain tennis profesional, pemain golf dan berbagai sukan di luar negara dibayar beratus juta dollar kerana kehebatan mereka jadi apalah salahnya atlet Malaysia juga dihargai seperti mereka?

Janji orang politik memang mudah tapi yang nak lakukan atlet bukan orang politik. Jangan janji bulan bintang nanti tak terkapai makan diri. Kalau suka sangat kat Lin Dan baik pindah sahaja lah ke China.

Maaf lah emosi sikit.

---

  1. ahli politik dengan agenda tersendiri.
    Entri terbaru luke – Jakim diminta siasat lirik lagu Jaclyn Victor Harapan BangsaMy Profile

  2. Semoga di olimpiade berikutnya akan lebih sukses
    terus semangat terutama buat Lee Chong Wei
    Entri terbaru Ramzi – Cara Membuat / Memasang Daftar Isi / Sitemap Blog OtomatisMy Profile

  3. Pengundi di kawasan dia, usah/jangan undi beliau pada PR13 nanti, boikot beliau, banyak menyusahkan org ramai.
    Entri terbaru sensasi2020 – Pantun SyawalMy Profile

  4. tidak usah komenlah, ahli politik ya….urus politik ajalah…
    Entri terbaru blog pendidikan – Download Prota Promes dan KKM Untuk SMPMy Profile

  5. Itula pasal, ntah pape je, nak publisiti murahan
    Entri terbaru halif – Persiapan Menjelang Aidil FitriMy Profile

  6. Apapun tahniah utk Dato Lee Chong Wei..
    Entri terbaru lola ke nie? – Lelaki Miskin Ini Merupakan Adik Presiden Amerika Barack ObamaMy Profile

  7. politikus macam ini, kalau di Indonesia mungkin dah didemo
    Entri terbaru Dadan – iSPY Aplikasi Gratis Pemantau BlackBerryMy Profile

  8. saya marah dan ..kau keluar jelaa negara ni kalau tak nak sokong DLCW…gua emosi gila…beragak laa sikit walaupun kau tu orang politik …
    Entri terbaru spudin – Lone Ranger Dan Forever AloneMy Profile

  9. bersyukur la LCW dapat bg pingat untuk malaysia..

  10. Ok pa walaupun dapat pingat perak.
    Persaingan yang sengit telah beliau berikan.
    Entri terbaru RIS-FAMILI – Wordless Wednesday | Penggunaan Ubat Di Bulan PuasaMy Profile

Trackbacks

  1. […] Terbakar juga rasa hati bila terbaca blog post di blog denaihati apabila usaha Wira Badminton Negara di politikkan.  […]

Artikel pilihan...close