10 Blog Malaysia 2011 Paling Kerap Dicari Di Google

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Google telah mengeluarkan senarai 10 Blog Malaysia paling kerap dicari sepanjang tahun 2011 berdasarkan kiraan berbillion carian yang dibuat di Google. Ini bermakna inilah senarai top 10 blog Malaysia paling kerap dilawati 2011. Senarai yang dikeluarkan oleh Google tidak sama lansung dengan selera pengunjung blog Denaihati yang telah memilih 5 Blog paling kerap dilawati 2011.

Berikut adalah senarai top 10 Blog Malaysia 2011 mengikut carian Google.

1. Blog Serius
2. Beautifulnara
3. Papagomo
4. Jejariruncing
5. Honeykoyuki
6. Oh Bulan
7. Kari Ngeri
8. Malaymoviesfull
9. MyResipi
10. IniBelogSaya

Di antara senarai top 10 hanya no 7 dan 8 sahaja yang tidak tersenarai dalam pilihan pengujung blog Denaihati. Patutlah susah sangat nak mencabar kedudukan alexa ranking blog Beautifulnara dan Blog Serius yang terus kekal di tangga pertama dan kedua blog paling top di Malaysia.

Bayangkan jika blog anda antara yang tersenarai top 10 blog Malaysia yang paling kerap dilawati oleh pencari Google. Tidak mustahil untuk senarai 2012.

---

  1. malaysiamoviefull pon ada, hehe
    Entri terbaru Juan – Bandwidth Limit Exceeded | Pertama Kali TerjadiMy Profile

  2. wahh coba blog aq bsa kyk gtu
    Entri terbaru wim thariq – Belajar membuat template sendiri eps.5My Profile

  3. Wuih keren sangat, . .
    Entri terbaru Wawan – Awali Tahun Baru dengan Semangat BaruMy Profile

  4. suma blog nie mmg best pun…
    agak2 nya lah, bila la blog saya nk msk dlm list nie ye…
    Entri terbaru eiji – Sony Family Day 2011My Profile

  5. tahun 2012 ni maybe ada antara kawan blogger yg akan masuk senarai kan….just wait & see..mudah2an
    Entri terbaru syamila – Tentang Dhia…Ampunkan DosakuMy Profile

  6. masih tidak termasuk dalam senarai.hehehehe!!!
    Entri terbaru Lizz – Temuramah Eksklusif: Apabila Zina Menjadi BudayaMy Profile

  7. ble la bru dpt masuk list tu agaknya ek.jauh2
    Entri terbaru arelan – GooDBye 2011, WeLcoMe 2012My Profile

  8. Blogwalking, goo info,tank;s
    Entri terbaru Fashion News Store – SPANX Power Mama Power Panties PantyMy Profile

  9. Very good, I like it. Thanks u :)
    Entri terbaru Diskusi Blogger Pemula – Apa itu Diskusi Blogger Pemula?My Profile

  10. carta top 10 ini DH yg kaji sndiri ke ?

    sepatutnya blog DH pun ada dlm carta kan .. ;)

    blog sy ni jauh lagi lah nk capai mcm tu … tp xmustahil blog personal dan santai (non-SEO) mcm blog Honeykoyuki dan Jejariruncing tu masuk carta kan ? ;)
    Entri terbaru Ummi Hanie – Tips membuat pengunjung blog rasa dihargaiMy Profile

  11. infonya bagus..
    Entri terbaru kowandy – Download Template Thesis SEO friendly blogspotMy Profile

  12. jom terjah sambil belajar ape rahsia dari blog mereka!
    Entri terbaru muazfaris – Nilai PersaudaraanMy Profile

  13. Kira-kira gimana ya caranya biar seperti mereka…??
    Entri terbaru Dadan – Arti Dibalik Kemeriahan Tahun Baru 2012My Profile

  14. Googe pilih berdasarkan carian, b/mana dgn DH, kerna ramai yg pergi ke blog DH melalui menu bar DH bukannya di menu bar google. Adakah ini dikira?
    Entri terbaru sensasi2020 – "PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN"My Profile

  15. Susah tu mau jadi top 5 @ top 10 di Malaysia. Bukan sesuatu yg mudah utk terus kekal top jika tidak berusaha lebih keras dan jitu.
    Entri terbaru sensasi2020 – "PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN"My Profile

Trackbacks